USD 0.84 btc 9998.68
facebook
twitter
instagram
linkedin
Žurnāls
Abonē žurnālu
Piesakies iknedēļas jaunumiem

Pierakstieties uz svarīgākajiem biznesa un tehnoloģiju materiāliem Latvijā

USD 0.84 btc 9998.68
Uzņēmēji 31. Oktobris

Sērenē atkal pārstrādās pienu

Forbes

Latvijas Izdevums

Jaundibinātais piena pārstrādes uzņēmums SIA “Sērenes piens” iegādājies maksātnespējīgajam SIA “Latvian Dairy” piederējušo pienotavu, kurā jau novembrī plānots atsākt ražošanu, informēja uzņēmuma līdzīpašnieks Jānis Ruskis.

“Manuprāt, Sērene nav iedomājama bez sava piena pārstrādes uzņēmuma. Tādēļ esmu gandarīts, ka bija iespēja iegādāties ražotni, kas vienlaikus ir gan tehniski piemērota mūsu ideju īstenošanai, gan arī ļauj sniegt kaut nelielu artavu piena pārstrādes rūpnīcas atdzimšanā Sēlijā,” skaidroja Ruskis.

“Mūsu mērķis ir izveidot uz eksportu orientētu, elastīgu biznesu ar atbildīgu ražošanas, kvalitātes un finanšu politiku, kas tirgū spēj piedāvāt kvalitatīvus produktus par saprātīgām cenām,” turpināja līdzīpašnieks.

Atjaunotajā Sērenes piena pārstrādes rūpnīcā plānots ar privātajiem zīmoliem pēc klientu pasūtījuma ražot akavi tipa balto sieru un termizēto skābo krējumu ar garu uzglabāšanas termiņu. Paredzēts, ka galvenie tirgi būs Vācija, Zviedrija un Lielbritānija, Saūda Arābija, kā arī citas Tālo Austrumu un Āzijas reģiona valstis.

Ražotnē plānots pārstrādāt aptuveni 40 tonnu piena dienā, šo apjomu sasniedzot pakāpeniski gada laikā. Izejvielas uzņēmums iegādāsies no piena ražošanas kooperatīviem.

Pēc pilnas ražošanas atjaunošanas “Sērenes piens” nodarbinās 40 cilvēku, šobrīd uzņēmums nodrošinās 20 darba vietas.

Ražotnes darbības atjaunošanā plānots ieguldīt aptuveni vienu miljonu eiro.

Kā informēja uzņēmumā, “Sērenes piens” ir dibināts 2019. gadā ar mērķi atjaunot Jaunjelgavas pagasta Sērenē esošās piena pārstrādes un siera ražotnes darbību, kas iepriekš piederēja maksātnespējīgajam uzņēmumam “Latvian Dairy”.

Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 100 000 eiro. “Sērenes piens” īpašnieki ir Andris Eģītis un Jānis Ruskis.

...

Next page

Piesakies iknedēļas jaunumiem